Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 

Kiskun Néptánc Együttes Kiskunlacháza Egyesület


Együttesünk 1954-ben alakult Kiskunlacházán.

Jelenleg 3 csoporttal működünk - gyermek KisVirágok, Ifjusági csoportunk a Kiskun Vadvirágok és a felnőtt Kiskun Néptánc Együttes - összlétszámunk mintegy 50 fő.

Több mint 62 év alatt az évről-évre megrendezésre kerülő hagyományos községi rendezvényeken kívül felnőtt csoportunk számos más településen rendezett fesztiválon, néptánctalálkozón is részt vett.

Együttesünk több ízben kapott meghívást ország határain túlról, így felléptünk többek között Erdélyben, Németország különböző városaiban, Görögországban és Lengyelországban.

Műsorunkban magyarországi főként kunsági, erdélyi és helyi táncok szerepelnek. Célunk az eredeti néphagyományok megőrzése, s azok megismertetése a táncok mozgalmas koreográfiákban történő előadásával.

Reméljük, hogy Önök és még sokan mások is megismerkedhetnek majd a jövőben Kiskunlacházával és a KISKUN Néptánc Együttessel1989 Szeptembere óta működünk egyesületként. 2016 Májusában ünnepeltük együttesünk 60 éves évfordulóját, ami új erőt és lendületet adott a csoport apraja és nagyja számára. Együttesünk szívesen vállal fellépéseket.

 


Az egyesület főbb tevékenységei:

   -A néptánc csoport működtetése.
   -Nemzetiségi tánchagyományok ápolása, őrzése.
   -Néptánc- és kulturális programok szervezése.
   -Helyi kulturális élet segítése.
   -Néptánc oktatás.


Az egyesület székhelye:
Petőfi Sándor Művelődési Központ És Könyvtár
Kiskunlacháza, Kinizsi u 1. 2340.
Hungary

Az egyesület levelezési címe:

Kiskun Néptánc Együttes Kiskunlacháza, Rákóczi út 113. 2340.
Adószámunk: 18682582-1-13.

Ha szeretné egyesületünk munkáját támogatni akkor azt megteheti az OTP Banknál vezetett:11742214-20014816 számlaszámra történő befizetéssel, átutalással vagy forduljon az egyesület vezetőjéhez a +36 70 325 1273 számon.
Ezzel is elősegítve egyesületünk munkáját az elkövetkező években.

Köszönettel:

Elnök: Simon Zoltán

Elnök h.: Szijjártó Judit