Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kiskun Néptánc Együttes

Aktív tagok.

 

maris.jpgKakuk Marianna.

Művészeti vezető, koreográfus, táncos: 1999 óta segítem az együttes munkáját régi és új koreográfiák betanításával-a csapat arculatához igazítva készítek számunkra különböző tájegységek táncanyagából összeállított autentikus színpadi koreográfiákat.


 

 

 

 

 

 

 

dscf4572.jpgBai Jánosné.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4569.jpgBai Szabina.

Táncos: Óvodás koromban kezdtem el táncot tanulni, akkor még kötelező volt. Szüleim már régóta táncolnak, kis koromba sokszor elvittek a próbákra. Nagyon tetszett ahogy táncoltak így beiratkoztam később pedig már a felnőtt csoportba is bekerültem. Szeretnék komolyabban is foglalkozni a tánccal és átadni a táncok "tudományát" a gyerekeknek és megszerettetni mindenkivel.


 

 

 

 

 

 

dscf4564.jpgKiss Edit.

Táncos: Lakodalom a Kiskunságban című előadás alatt döntöttem el, hogy szeretnék belépni az együttes tagjai közé. A  műsor után oda is mentem a Mariannhoz, aki mondta hogy mehetek próbára.


 

 

 

 

 

 

 

 

monika.jpgKoltavári-Galambos Mónika.

Táncos: Hát kérem szépen az úgy volt, hogy mikor elkezdtem a Volly István AMI-ban tanítani, már akkor megfordult a fejemben, hogy de jó lenne táncolni csak mindig nagyon későig voltak óráim ezért nem tudtam járni. Viszont úgy alakult hogy a korábban végeztem ezért úgy gondoltam itt az idő. A motiváció pedig az volt, hogy megismerjem a népszokásokat a táncokat, mert nem is volt olyan régen hogy ezek még a hétköznapok része volt, ma pedig alig tudunk ezekről a dolgokról valamit és jó érzés felvenni a népviseletet, olyan mint egy időutazás!


 

 

 

dscf4574.jpgKollár Kitti.

Táncos: Első osztályos korom óta táncolok, megszakítás nélkül. Az általános iskolában kötelező volt, aztán megszerettem és folytattam. Szeretem a mozgás és a zene miatt. Kikapcsol, és ha táncolok úgy érzem teljesen önmagam lehetek. Szeretem a fellépések miatt is, szeretem a színpadot. Bár szívesen tanulnék más műfajú táncokat is a néptánc örök szerelem marad.


 

 

 

 

 

 

dscf4565.jpgLackó Bálint.

Művészeti munkatárs, Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4596.jpgMihó Levente.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4562.jpgNagyné Tóth Ilona.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anita.jpgÖrsi Anita.

Ének: Már régóta ismerem ezt a vidám, összetartó kis csapatot. A tánc szabadság mellyel kifejezzük az érzéseinket és közben azzá válhatunk akivé csak akarunk abban a pillanatban. Nem utolsó sorban jó olyan közösséghez tartozni, mely a hagyományokat őrzi.


 

 

 

 

 

 

 

dscf4599.jpgSimon Zoltán.

Együttes vezető, Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szabo-i.jpgSzabó István

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf2319.jpgSzijjártó Judit.

Együttes vezető h. Táncos: A társaság a másik iránti figyelmesség számíthattál bárkire főleg a tanára. Miután már megtanultam táncolni a mulatás és mások szórakoztatása. És akkor jöttem rá mikor kapruk a folyamatos elismerést dicséretet. Ez nagyon jó és fontos. A mai napig, most is ezért táncolok mert ha nem táncolnék olyan lene mintha nem kapnék levegőt.


 

 

 

 

 

 

dscf4577.jpgTörpényi Renáta.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vass.jpgVass István.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4587.jpgVig Gábor

Táncos: Kevés volt a fiú a Madocsaiban, beálltam aztán itt ragadtam.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf2459.jpgVig Istvánné

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pártoló tagok

 

Bai Barbara, Bai János, Juhász László, Vig istván, Pécsi Károly, Simon Erika.

 

Tiszteletbeli tagok