Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kiskun Néptánc Együttes

Aktív tagok.

 

maris.jpgKakuk Marianna.

Művészeti vezető, koreográfus, táncos: 1999 óta segítem az együttes munkáját régi és új koreográfiák betanításával-a csapat arculatához igazítva készítek számunkra különböző tájegységek táncanyagából összeállított autentikus színpadi koreográfiákat.


 

 

 

 

 

 

 

dscf4572.jpgBai Jánosné.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4569.jpgBai Szabina.

Táncos: Óvodás koromban kezdtem el táncot tanulni, akkor még kötelező volt. Szüleim már régóta táncolnak, kis koromba sokszor elvittek a próbákra. Nagyon tetszett ahogy táncoltak így beiratkoztam később pedig már a felnőtt csoportba is bekerültem. Szeretnék komolyabban is foglalkozni a tánccal és átadni a táncok "tudományát" a gyerekeknek és megszerettetni mindenkivel.


 

 

 

 

 

 

dscf4564.jpgKiss Edit.

Táncos: Lakodalom a Kiskunságban című előadás alatt döntöttem el, hogy szeretnék belépni az együttes tagjai közé. A  műsor után oda is mentem a Mariannhoz, aki mondta hogy mehetek próbára.


 

 

 

 

 

 

 

 

monika.jpgKoltavári-Galambos Mónika.

Táncos: Hát kérem szépen az úgy volt, hogy mikor elkezdtem a Volly István AMI-ban tanítani, már akkor megfordult a fejemben, hogy de jó lenne táncolni csak mindig nagyon későig voltak óráim ezért nem tudtam járni. Viszont úgy alakult hogy a korábban végeztem ezért úgy gondoltam itt az idő. A motiváció pedig az volt, hogy megismerjem a népszokásokat a táncokat, mert nem is volt olyan régen hogy ezek még a hétköznapok része volt, ma pedig alig tudunk ezekről a dolgokról valamit és jó érzés felvenni a népviseletet, olyan mint egy időutazás!


 

 

 

dscf4574.jpgKollár Kitti.

Táncos: Első osztályos korom óta táncolok, megszakítás nélkül. Az általános iskolában kötelező volt, aztán megszerettem és folytattam. Szeretem a mozgás és a zene miatt. Kikapcsol, és ha táncolok úgy érzem teljesen önmagam lehetek. Szeretem a fellépések miatt is, szeretem a színpadot. Bár szívesen tanulnék más műfajú táncokat is a néptánc örök szerelem marad.


 

 

 

 

 

 

dscf4565.jpgLackó Bálint.

Művészeti munkatárs, Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Markó Dorina.

Táncos:

 

dscf4596.jpgMihó Levente.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4562.jpgNagyné Tóth Ilona.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anita.jpgÖrsi Anita.

Ének: Már régóta ismerem ezt a vidám, összetartó kis csapatot. A tánc szabadság mellyel kifejezzük az érzéseinket és közben azzá válhatunk akivé csak akarunk abban a pillanatban. Nem utolsó sorban jó olyan közösséghez tartozni, mely a hagyományokat őrzi.


 

 

 

 

 

 

 

Salacz Klaudia.

Táncos:


20170604_153726.jpgSimon Petra Regina.

Táncos: Egészen kiskorom óta táncolok. Apukám szerettete meg velem aki szintén az egyesület tagja. Igazából eleinte csak egy hobbi volt, de mostmár annyira szívemhez nőtt, hogy ha nem tudok táncórára menni nem érzem jól magam a bőrömben. Szeretem a színpadot, a zenét és a viseletet. Nagyon szeretem a csapatot, már három éves korom óta családomnak tekintem őket. Ha táncolok mindig mosolygok és egészen felszabadúltnak érzem magam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4599.jpgSimon Zoltán.

Együttes vezető, Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szabo-i.jpgSzabó István

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf2319.jpgSzijjártó Judit.

Együttes vezető h. Táncos: A társaság a másik iránti figyelmesség számíthattál bárkire főleg a tanára. Miután már megtanultam táncolni a mulatás és mások szórakoztatása. És akkor jöttem rá mikor kapruk a folyamatos elismerést dicséretet. Ez nagyon jó és fontos. A mai napig, most is ezért táncolok mert ha nem táncolnék olyan lene mintha nem kapnék levegőt.


 

 

 

 

 

 

dscf4577.jpgTörpényi Renáta.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vass.jpgVass István.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4587.jpgVig Gábor

Táncos: Kevés volt a fiú a Madocsaiban, beálltam aztán itt ragadtam.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf2459.jpgVig Istvánné

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

Vistyán Réka

Táncos:

 

Pártoló tagok

 

Bai Barbara, Bai János, Juhász László, Vig istván, Pécsi Károly, Simon Erika.

 

Tiszteletbeli tagok